Elvenar – Jocul MMO pe care trebuie să îl încerci

Fanii jocurilor MMO (pentru cei care nu știu, MMO vine de la massively multiplayer game) au auzit cu siguranță de Elvenar, jocul-fenomen cu o bază de jucători în continuă creștere. Elvenar e un joc de strategie semnat de InnoGames și publicat în 2015, care se joacă direct din browserul calculatorului. Scopul acestui joc fantasy este de a-ți crea un oraș populat atât de elfi, cât și de oameni, plasat în străvechiul univers Elvenar, pe care să îl transformi apoi într-o metropolă înfloritoare. Pentru cei tentați de această lume parcă scoasă din romanele lui Tolkien, am aflat tot ce e de știut înainte să vă deschideți browserul și să vă creați propria civilizație.

Caracteristicile jocului

  • Privit în ansamblu, Elvenar e un joc de strategie MMO 2D care se axează pe construirea unui oraș și explorarea hărții unei lumi predeterminate. Jucătorul începe prin a-și construi orașul și infrastructura adiacentă, asigurându-și continuitatea în joc prin construcția clădirilor producătoare de resurse. O caracteristică unică a Elvenar este că promovează un sistem centrat pe cultură, oferind beneficii jucătorilor care fac eforturi pentru ca populația lor să fie cât mai fericită. Jucătorul are libertatea de a-și decora orașul după bunul plac, acest lucru ducând pe termen lung la o abundență mai mare a resurselor. Elementele de joc disponibile diferă în funcție de civilizația aleasă de jucător (oameni sau elfi).
  • Elvenar aduce o noutate și în privința componentei de luptă, pentru că le permite jucătorilor să controleze în mod direct unitățile militare, în loc să le trimită într-o bătălie care se desfășoară automat, independent de abilitățile lor.
  • Elvenar nu îi dezamăgește pe jucătorii în căutarea unui joc estetic, întrucât se bucură de o grafică excelentă, care pune în valoare multitudinea de componente artistice, foarte atractive vizual. Elementele artistice conturează perfect universul jocului și conferă individualitate civilizației create de jucător.
  • Din perspectiva modului în care se avansează în joc, trebuie menționat faptul că harta lumii pe care se desfășoară acțiunea este foarte mare. Se apreciază că un jucător parcurge în medie întregul conținut în 2 ani. Similar altor jocuri, Elvenar le permite jucătorilor să avanseze mai rapid dacă achiziționează caracteristici și resurse premium, ceea ce poate deveni frustrant pentru un jucător care dorește să rămână la versiunea gratuită.
  • Timpul pe care ar trebui să îl dedici jocului diferă în funcție de ritmul cu care dorești să avansezi pe hartă. El poate să varieze de la câteva autentificări pe zi, la ore întregi investite în perfecționarea orașelor și obținerea de relicve care îți cresc capacitatea de producție.