Vikings: War of Clans

Vikings: War of Clans este fără îndoială unul dintre cele mai cunoscute jocuri de strategie de tip MMO (massively multiplayer online game), dezvoltat și publicat de cei de la Plarium. Jocul a apărut pentru prima oară în anul 2015 ca versiune pentru iOS și Android, iar varianta sa de browser a fost lansată în anul 2017. Pentru a accesa acest tip de joc online multiplayer, jucătorul are nevoie doar de un calculator cu un browser actualizat, iar cu siguranță acesta este unul din motivele pentru care Vikings: War of Clans se bucură de o bază atât de extinsă de jucători. Pentru cei cărora le-am trezit curiozitatea am pregătit o listă cu principalele caracteristici ale jocului.

Tot ce trebuie să știi despre Vikings: War of Clans

  • Modul de joc. În Vikings: War of Clans jucătorii trebuie să își creeze propriul clan consolidat în jurul unei ierarhii bine stabilite, să antreneze trupele de război, și să-și avanseze în grad eroii și orașele pe care le dețin. Principalul scop al jocului constă în capturarea unui loc al puterii aflat într-o locație unică, în centrul fiecărui regat. Pentru a avansa în acest univers, jucătorii au nevoie de resurse speciale (lemn, fier, hrană, piatră, argint), dar și aur, care poate fi achiziționate în schimbul unor sume prestabilite. Resursele se obțin prin construirea și consolidarea clădirilor generatoare de resurse, prin organizarea unor expediții de recunoaștere pe harta lumii, și prin jefuirea satelor altor jucători. Cheia succesului constă în luarea unor decizii echilibrate în ceea ce privește gestionarea resurselor, construirea și extinderea bazei, și distribuirea trupelor.
  • Spațiu de joc. În Vikings: War of Clans vorbim despre un spațiu de joc imens. Jucătorii sunt repartizați geografic într-unul din cele peste 750 de regate, fiecare regat putând să adăpostească aproximativ 45,000 de jucători.
  • Tipuri de bătălii. În funcție de strategia urmărită într-un oarecare moment al jocului, jucătorul poate opta pentru o bătălie player vs. environment (jucător vs. mediu), sau player vs. player (jucător vs. jucător).
  • Multiplayer. O caracteristică importantă a jocului o reprezintă faptul că jucătorii pot forma grupuri de câte 100, până la 125 de persoane, reunite sub un singur nume de clan, o singură stemă, și având o singură structură de conducere. Jucătorii crează aceste clanuri pentru a îndeplini obiective comune (de exemplu capturarea unui loc al puterii), participarea la competiții de clan, sau pentru a-i ajuta pe ceilalți membri ai clanului.
  • War of Clans nu dezamăgește nici la capitolul grafică, bucurându-se de o grafică excepțională, conturată până în cele mai mici detalii, la care va trebui însă să renunțați în cazul în care calculatorul nu întrunește cerințele tehnice de bază ale jocului, alegând să jucați în low graphics.
  • Similar altor jocuri din aceeași categorie, Vikings: War of Clans îți permite să achiziționezi anumite componente de joc și să te bucuri de anumite oportunități care te ajută să avansezi mai rapid decât alți jucători. Cu toate acestea, jocul nu răpește plăcerea jucătorilor care optează pentru varianta gratuită.
  • Comunitatea. Un mare avantaj al acestui joc constă în baza foarte extinsă de jucători care formează o comunitate online strânsă. Astfel, poți observa abordările jucătorilor mai experimentați, sau poți înțelege cum se folosesc anumite opțiuni de joc care îți sunt încă relativ necunoscute.
  • Inspirație. Vikings: War of Clans se inspiră din cultura, elementele și geografia Peninsulei Scandinave, dar și din diverse filme tematice, urmărind să evidențieze până în cele mai mici detalii modul de viață al vikingilor.